abonneren

Windows en Office voor drie dollar

Drie dollar - dat is wat Microsoft wil rekenen voor afgeslankte versies van Windows, Office en andere software. Nu niet meteen naar de winkel rennen: het aanbod geldt alleen voor arme landen. Dat meldt de New York Times.Juist in dit soort landen is de honger naar technologie enorm - een honger die niet samengaat met de minimale budgetten die er te besteden zijn.
Daarom kiezen veel landen nu regelmatig voor gratis open source software, zoals bijvoorbeeld Linux.

Microsoft Unlimited Potential, zoals het programma gaat heten, levert de software aan door de overheid aangekochte computers. De overheden moeten er verder zorg voor dragen dat de computers onder de bevolking verspreid worden. Het pakket (Windows XP Starter, Office Home en Office 2007) dat Microsoft aanbiedt kost normaal als OEM-versie zo'n 150 dollar. Door de verlaagde prijs zouden pc-bouwers nu een systeem inclusief software kunnen leveren voor maximaal 300 dollar.

Overigens ligt het in de bedoeling ook arme mensen in rijke landen van het aanbod te laten profiteren. Zo zou het ook beschikbaar moeten komen voor die 15% van de Amerikaanse bevolking die onder de armoedegrens leeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord