abonneren

Windows browserkeuzescherm komt 1 maart

Het gaat eindelijk gebeuren: het veelbesproken keuzescherm in Windows, dat ervoor moet zorgen dat consumenten een vrije en goed geïnformeerde keuze hebben voor een webbrowser, moet vanaf 1 maart operationeel zijn.Deze week kunnen inwoners van het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk het keuzescherm al testen. Zij kunnen het downloaden via Windows Update.
Vanaf 1 maart wordt het scherm dan verder uitgerold in Europa.

Windows-gebruikers (XP, Vista en 7) die Automatische Updates hebben ingesteld, zullen automatisch geconfronteerd worden met het scherm nadat zij het hebben binnengehaald. Er verschijnt dan een melding op het beeldscherm waarop wordt uitgelegd dat - in ieder geval in Windows 7 en waarschijnlijk ook in Vista - het icoon van Internet Explorer uit de taakbalk is verdwenen en dat het tijd is voor een belangrijke keuze: die van de browser.

Het keuzescherm laat vervolgens de vijf grootste browsers zien, in willekeurige volgorde. Ook kan er verder gescrolld worden naar rechts, waar nog een rij minder belangrijke browsers zal staan, ook in willekeurige volgorde. Het is dan aan de gebruiker om een keuze te maken. Om ervoor te zorgen dat die keuze zo gefundeerd mogelijk zal zijn, is elke browsermogelijkheid niet alleen voorzien van een Install-knop, maar ook van een Tell me more-knop.

Meer leest u hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: