abonneren

Windows Azure draait alleen op Microsoft-servers

Microsoft gaat zichzelf aanprijzen als aanbieder van cloud-diensten. Het bedrijf gaat Windows Azure, het cloud-besturingssysteem, niet uitleveren aan derde partijen maar alleen op de eigen servers installeren. Azure blijft dus voorbehouden aan datacenters van Microsoft.Volgens Microsoft zijn er veel verzoeken binnengekomen van klanten die Azure willen draaien, maarMicrosoft is dit niet van plan. Azure zal dus niet op prijslijsten voorkomen. Aanvankelijk was dit wél de bedoeling.
Het lijkt er nu op dat Microsoft op termijn alleen Azure in wil zetten bij aangesloten hostingpartners, maar daar houdt het op. Als reden hiervoor noemt Microsoft het Azure-besturingssysteem te 'grootschalig' voor derde partijen.

Azure is een cloud computing-besturingssysteem van Microsoft. Bedrijven kunnen hier applicaties op ontwikkelen en draaien. Azure borduurt voort op Windows Server en de SQL Server-database. Op dit moment bevindt het besturingssysteem zich nog in een testfase; het platform moet in november officiëel beschikbaar komen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie