abonneren

Windows 8.1-update verschijnt in de lente

Microsoft gaat in de tweede helft van dit jaar een nieuwe update van Windows 8.1 uitbrengen. De update zal voornamelijk zorgen voor een betere bediening van Windows 8.1 op gewone computers zonder aanraakscherm. Ook worden bestaande bugs uit het systeem verwijderd.

Het ziet er naar uit dat er wat wordt gedaan aan de bediening van Windows 8.1 voor mensen die geen aanraakscherm hebben. Een van de punten waar Microsoft aan gaat werken, is een betere bediening van het besturingssysteem voor gebruikers van toetsenborden en muizen.

Het tegelscherm blijft in de nieuwe versie van Windows 8.1 nog steeds beschikbaar, maar de afzonderlijke tegels krijgen een aparte titelbalk, waarmee het mogelijk is om ze makkelijker te verplaatsen met de muis. Met de update moet het bovendien ook makkelijker worden om te zoeken door de apps, en wordt het ook mogelijk om meer gebruik te maken van de rechter muistoets-functionaliteit.

Met de update verlaagt Microsoft ook de systeemvereisten voor Windows 8.1, waardoor er al systemen gebouwd kunnen worden die 1 GB geheugen bevatten en slechts 16 GB opslagcapaciteit hoeven te hebben. Hiermee hoopt Microsoft dat fabrikanten goedkopere Windows-computers op de markt gaan brengen. Eerder maakte Microsoft ook al bekend dat het  de systeemeisen voor het OS gaat verlagen: zo zou het voor laptopmakers niet meer verplicht zijn om een aanraakscherm te leveren.

Ook heeft Microsoft de aanschafprijs van Windows 8.1 bij een nieuwe computer, aanzienlijk verlaagd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Mwc

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord