abonneren

Windows 8.1 ondersteunt .mkv

Windows 8.1 ondersteunt officieel MKV-bestanden. Nadat Microsoft de ondersteuning voor de extensie al naar de Xbox One bracht, zet het bedrijf de codec nu ook in zijn eigen Windows Media Player.
Het MKV-formaat wordt vaak gebruikt bij illegale downloads van torrentsites, waardoor de codec niet heel populair is onder software-uitgevers. Toch zwichtte Microsoft voor de druk van gebruikers, die tot nu toe altijd afhankelijk waren van andere drivers of mediaspelers om .mkv-bestanden af te spelen.

DRM-vrij

Microsoft lijkt de extensie nu wat meer legitimiteit te geven, maar we mogen er nog steeds vanuit gaan dat contentmakers ervoor kiezen hun films of muziek via andere formaten in te bieden - bijvoorbeeld DRM-vrije extensies.

Windows 10

Microsoft heeft al toegezegd dat het de MKV-ondersteuning ook gaat implementeren in Windows 10, de nieuwe versie van het besturingssysteem die volgend jaar moet uitkomen. Daarnaast wordt dan ook FLAC (Free Lossless Audio Codec) beter ondersteund.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Extensie, Mkv, Codec, Bestandsformaten

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord