abonneren

Windows 7 wordt uitgerust met multitouch

Microsoft bouwt multitouchmogelijkheden in Windows 7 in. Multitouch is wat de iPhone enorm succesvol maakt en Microsoft wil meeliften op dit succes. Hoewel er op dit moment al notebooks met multitouch zijn (Apple MacBook, HP TouchSmart) zal Windows 7 een doorbraak voor de techniek betekenen.Door multitouch te integereren in Windows 7 is elke notebook in staat om gebruik te maken van deze techniek. De verwachting is dan ook dat multitouch een algemeen geaccepteerde bedieningsmanier wordt.
Apple kan uiteraard niet achterblijven; zo zal de nieuwe OS X (Snow Leopard) vermoedelijk ook multitouchbediening ondersteunen.

Microsoft heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuw logo te introduceren, Windows Touch. Apparaten die voorzien zijn van dit logo kunnen gebruik maken van multitouchbediening, zoals tap, double tap, drag, scroll, zoom, flick en rotate. Microsoft heeft sommige programma's, zoals Internet Explorer en Windows Media Center, al aangepast aan de nieuwe multitouchbediening.

Vermoedelijk zal multitouchondersteuning voor het eerst opduiken in Windows 7 Release Candidate 1. Deze wordt eind mei verwacht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: