abonneren

Windows 7: Windows Solution Center en Mediaplayer

Nog aan het wennen aan Vista? Maak uw borst maar nat! Microsoft is al druk bezig met de volgende versie van Windows.Terwijl u nog aan het nagenieten/huiveren bent van Windows Vista (doorhalen wat niet van toepassing is), werken de ontwikkelaars van Microsoft ondertussen met man en macht aan Windows 7, de opvolger van Windows Vista. Vorige week bracht Microsoft de eerste publieke betaversie uit van Windows 7. Deze week delen wij met u onze ervaringen met Windows 7.

In Windows 7 zit het nieuwe Windows Solution Center. Dit is de vervanging van het Windows Beveiligingscentrum. Vanuit dit "centrum" kunnen backups worden teruggeplaatst, diagnostische bewerkingen worden gedaan en kan het updatebeleid worden ingesteld. Natuurlijk wordt er ook, net als in het oude Beveiligingscentrum, gecontroleerd of er een up-to-date virusscanner aanwezig is.

Voor het afspelen van multimedia is natuurlijk Windows Media Player weer van de partij. Maar deze versie is lichter, waardoor de impact op de algehele performance verminderd is.

Behalve Wordpad en MS Paint heeft ook de oude vertrouwde Windows Calculator een metamorfose ondergaan. Waar de huidige variant twee standen kent: Standaard en Wetenschappelijk, kent de Windows 7 Calculator vier standen: Standaard, Wetenschappelijk, Programmeur en Statistieken - voor de specialistische gebruikers onder ons een welkome aanvulling.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord