abonneren

Windows 7 vriendelijker voor notebookaccu dan Vista

Wie nu een laptop heeft met Vista erop zal aangenaam verrast worden wanneer hij of zij daar t.z.t. Windows 7 op installeert, zegt Gabriel Aul van het Windows Performance team. Windows 7 wordt zuiniger dan Vista, waardoor er langer gewerkt kan worden op één accu. Volgens Aul wordt de winst vooral behaald door het makkelijker te maken voor diverse onderdelen om, wanneer de laptop even niet gebruikt wordt, in de low power-mode te gaan.
Zo zal Windows 7 CPU-kernen die niet nodig zijn 'parkeren', wordt de sluimerfunctie bij SATA-drives geïmplementeerd en wordt het energieverbruik van usb-poorten en controllers sneller omlaag gebracht. Ook zet Windows 7 eventuele Wi-Fi kaarten in de slaapstand wanneer de laptop aanstaat maar niet met een netwerk verbonden is.

Ook heeft Microsoft de Windows Media Player aangepast, ondermeer wat betreft caching, waardoor het afspelen van een dvd minder stroom vreet.
Al met al moeten de diverse energiebesparende maatregelen ervoor zorgen dat de accu minimaal 20 minuten tot een uur langer meegaat.

Om nog meer besparingen te kunnen realiseren, vraagt Microsoft fabrikanten van onderdelen gebruik te maken van een speciale 'energy troubleshooter' om daarmee de settings in het systeem extra te controleren.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord