abonneren

Windows 7 vandaag beschikbaar

Eindelijk is het dan zover: Windows 7 is vandaag officieel verkrijgbaar. Microsoft viert vandaag overal ter wereld een feestje ter gelegenheid van de lancering van het belangrijkste product voor het bedrijf. Windows is de kurk waar het bedrijf op drijft. De softwaregigant kan tevreden toezien hoe de massa zich op dit nieuwe product stort. Positieve reviews en commentaren dragen bij aan een beter imago, dat met de teleurstellende voorganger Windows Vista nogal te lijden heeft gehad.

Vele nieuwe pc's worden vandaag geïntroduceerd die de kwaliteiten van het nieuwe besturingssysteem aanprijzen. Zo hoopt men vooral consumenten over de streep te trekken nu eindelijk eens een nieuwe pc te kopen en het verouderde Windows XP af te danken.

Voor wie daar nog niet aan toe is en de bestaande pc nog krachtig genoeg is, kan volstaan met een upgrade. Bij het upgraden van Windows XP betekent dat veel werk. De pc moet dan helemaal opnieuw worden geïnstalleerd, nadat alle belangrijke gegevens zijn veiliggesteld.

Gebruikers van Windows Vista hoeven dat niet. Die kunnen in veel gevallen volstaan met een upgrade die de bestaande installatie intact laat. Of dat verstandig is, is de vraag, daar het nog altijd zinvol is van tijd tot tijd een schone installatie te doen en alle vervuiling van het besturingssysteem achter te laten.

Windows 7 is vanaf vandaag te koop bij Microsoft of alle zichzelf respecterende pc-winkels. Goedkopere aanbiedingen zijn al te vinden op Marktplaats en Ebay en zullen de komende tijd ook wel op andere plaatsen opduiken.

De officiële prijs van Windows Home Premium is €119 voor de upgrade versie en €199 voor de normale volledige versie. Een Engelstalig Family Pack, goed voor het upgraden van drie pc's kost €149.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: