abonneren

Windows 7 twee-uurlijkse waarschuwing is begonnen

Wie in januari de publieke beta versie van Windows 7 heeft geïnstalleerd en daar nog steeds tevreden mee werkt, heeft sinds gisteren (1 juli) een nieuwe uitdaging.Microsoft waarschuwt met het afsluiten van Windows om de twee uur, voor het aflopen van de gebruiksduur per 1 augustus. Deze functie is ontworpen om gebruikers aan te moedigen naar een ander legaal besturingssysteem over te stappen.

Wie Windows 7 wil blijven gebruiken voordat het op 22 oktober officieel verkrijgbaar is, zal over moeten stappen op een Release Candidat (RC) versie van Windows 7. Wel is het zo dat Microsoft het upgraden van een beta naar een release candidate versie afraadt, of in veel gevallen is het zelfs niet mogelijk. Een schone installatie is dan de enige officiële weg.

Vergeet niet dat Windows 7 uiteindelijk ook zal aflopen. Daarvan beginnnen de twee-uurlijkse afsluitingen op 1 maart 2010, met het verzoek om een officiële versie van Windows te installeren. Vervolgens zal de RC versie op 1 juni 2010 stoppen te werken.

Download voor Windows 7 RC is hier

Hexus

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: