abonneren

Windows 7 te bedienen met pen, aanraking en stem

Hoewel er nog weinig bekend is over Windows 7 - de opvolger van Vista - gaan insiders er van uit dat de het besturingssysteem niet alleen via de muis en toetsenbord bediend kan worden.Al jaren investeert Microsoft in stemherkenningstechnologie en handschriftherkenningssoftware. Grootaandeelhouder Bill Gates denkt dat gebruikers eindelijk klaar zijn om ook op andere manieren computers en besturingssystemen te bedienen.

"De versie na Vista zal een groot stap voorwaarts maken wat betreft stemherkenning", zegt Gates in een interview na zijn toespraak op de Stanford University. "Ook wat betreft aanraakfuncties en handschriftherkenning zal het een grote stap voorwaarts maken."

Microsoft liet al eerder hints vallen dat de volgende versie van Windows iPhone-achtige functies zal hebben. Gates denkt dat gebruikers het meest onder de indruk zullen zijn van de aanraakfuncties in Windows 7.

Gates is een fanatiek pleitbezorger van de het Tablet PC-concept. Hij denkt dat deze mini-notebooks de toekomst hebben. Ondanks dat Tablet PC's nog steeds maar fractie uitmaken van de notebookmarkt is Gates nog steeds overtuigd van zijn toekomstvisie.

Het is niet bekend wanneer Windows 7 uitkomt. Sommige analisten denken dat het niet eerder dan 2010 zal zijn, terwijl andere analisten denken dat dit eerder zal zijn omdat Vista niet erg enthousiast is ontvangen en Microsoft de hete adem van Apple in zijn nek voelt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord