abonneren

Windows 7 starter editie zonder taakbeperking

Microsoft draait de eerder aangekondigde beperking van de Windows 7 starter editie terug. Het aantal toepassingen dat gelijktijdig kan draaien zal niet worden beperkt, zodat kopers van deze editie niet zullen worden aangespoord om te upgraden naar een hogere editie. Deze move is een concessie van Microsoft bedoeld om de snel groeiende markt van goedkope pc's zoals met name de netbooks in zijn greep te houden. Deze netbooks zijn de belangrijkste markt voor deze basisversie van het nieuwe besturingssysteem dat dit najaar zal verschijnen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er slechts drie programma's tegelijk gebruikt zouden kunnen worden door gebruikers van de starter edititie van Windows 7. Volgens het nieuwe plan is dit aantal niet beperkt.
Volgens een zegsman van Microsoft zal deze wijziging de Windows starter editie nog aantrekkelijker maken voor gebruikers die een eenvoudige kleine computer willen voor de basistaken als webbrowsen, e-mailen en het bijhouden van agenda's ed.

Het plan om kopers van de starter editie te stimuleren om naar een hogere versie te upgraden, viel niet in goede aarde bij klanten en partners die eerder uitzijn op het vergroten van de kracht van netbooks in plaats van die te beperken.

Toch zal de Starter editie van Windows 7 eenvoudiger zijn dan de duurdere uitvoeringen, bedoeld voor pc's met volwaardige functionaliteit. Zo zal de starter editie niet toestaan meer monitoren te gebruiken, zal het met de mediacenter software niet mogelijk zijn om opgenomen tv-programma's te bekijken en zullen er nog andere functies ontbreken. Duurdere versies van Windows 7 zullen wel werken op een netbook.

Bron: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord