abonneren

Windows 7 snelst verkopende besturingssysteem

Dankzij de komst van Windows 7 zijn de kwartaalcijfers van Microsoft bijzonder goed. De recordverkoop van Windows 7 is goed voor een omzet van 19 miljard dollar.De kwartaalomzet van het kwartaal dat eindigt op 31 december 2009 is maar liefst 14% hoger dan die van vorig jaar. Ditresulteert ineen winst van ruim 6 miljard dollar.

De buitengewone vraag naar Windows 7 is aanleiding voor de groei van de omzet van het bedrijf. Tot eind december zijn er meer dan 60 miljoen exemplaren van Windows 7 licenties verkocht. Dit maakt Windows 7 het snels verkopende besturingssysteem aller tijden.

In oktober meldde Microsoft al dat de verkoop van Windows 7 de verwachtingen overtrof. Volgens Microsoft zijn de pc-verkopen 15 tot 17 procent gestegen in het afgelopen kwartaal. De verkoop van consumenten pc's steeg zelfs met 20%, terwijl de zakelijke pc's achterbleven. Ook de servermarkt blijft zwak. Toch wist de server- en tools-afdeling 2 procent groei te realiseren ten opzichte van een jaar geleden. De verkoop van de Xbox is 13 procent teruggelopen ten opzichte van vorig jaar. Hiervan verkocht Microsoft het laatste kwartaal 5,2 miljoen exemplaren.
Microsoft is optimistisch over het komende jaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: