abonneren

Windows 7 RC houdt er binnenkort mee op

Wie gebruikmaakt van de Release Candidate van Windows 7, krijgt op 15 februari een herinnering dat zijn pc vanaf 1 maart na elke twee uur automatisch afsluit. Na 1 juni volgt een melding dat de geïnstalleerde versie niet legitiem is. Alleen beveiligings-updates worden daarna nog geïnstalleerd; optionele updates waarvoor validatie is vereist, zijn vanaf dan niet meer te installeren.

Aangezien een upgrade van de RC-versie niet mogelijk is, zijn gebruikers in principe aangewezen op een nieuwe installatie van een betaalde versie. Toch is het wel degelijk mogelijk om kosteloos nog drie maanden een volledig werkend systeem te gebruiken. Voor bedrijven bestaat er namelijk een evaluatieversie van Windows 7 Enterprise.

Deze probeerversie kunt u downloaden door met de rechtermuisknop op deze link te klikken, de linklocatie te kopiëren en die vervolgens te plakken in de adresbalk van uw browser (vergeet de Enter-toets niet). Van het iso-bestand dat u dan krijgt, kunt u met een programma als het gratis ImgBurn een boot-cd branden. Daarmee voert u een originele Windows-installatie uit.

Uitgebreide instructies vindt u op de betreffende Technet-pagina van Microsoft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie