abonneren

Windows 7 Mobile komt in twee smaken

Volgens WMExperts lijkt Windows Mobile 7 zich steeds verder uit te kristalliseren. Zo zou Microsoft twee verschillende versies op de markt zetten onder de namen Windows Phone Seven Business Edition en Windows Phone Seven Media Edition.Windows Phone Seven Business Edition zou een gestipte gebruikersinterface kennen, waar fabrikanten als HTC hun eigen gebruikersinterface overheen kunnen leggen.
Ook zouden de specificaties lager zijn dan die van de Windows Phone Seven Media Edition. Deze laatste zou overeen komen met de Zune Phone-geruchten: een Zune-achtige interface, nadruk op het afspelen van (hd-)mediabestanden en sociale netwerkactiviteiten zoals Facebook, Twitter en Xbox Live. Beide versies maken gebruik van opslag 'in the cloud' en krijgen een locatiebewust platform met de naam Orion.

WMExperts denkt zelfs de specificaties van de eerste twee Windows 7 Mobile-smartphones al te weten. De eerste smartphone is de LG Apollo, voorzien van een 1,3 GHz Qualcomm QSD8650-cpu, een 3,8-inch amoled 1280x720 wxga-display en een 10-megapixel camera (met 720p camcorder-functionaliteit). De HTC Obsession is uitgerust met een 1 GHz Qualcomm QSD8250-cpu, een 3,7-inch amoled display, 5-megapixel camera en kan eveneens in 720p video opnemen. De LG Apollo zou in augustus of september op de markt moeten komen, de HTC Obsession in oktober.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie