abonneren

Windows 7 levert nog weinig op voor pc-makers

Hoewel Microsoft zelf de afgelopen maanden in financieel opzicht zeer goed geboerd heeft met Windows 7, lijkt het erop dat computer-fabrikanten als Hewlett-Packard en Dell geen graantje van dit succes meepikken. Dat meldt de gezaghebbende Wall Street Journal.In het laatste kwartaal van 2009 schaften consumenten meer dan 90 miljoen (!) nieuwe computers aan - dat is 22% meer dan een jaar eerder.
Maar consumenten bleken vooral te gaan voor goedkopere pc's. Een bedrijf als Dell, dat weinig van de prijs wilde afdoen, merkte bijvoorbeeld dat de verkoop van nieuwe computers minder hard groeide dan bij bijvoorbeeld Acer, dat als prijsvechter te boek staat.

Omdat ook met name de prijzen van laptops in dat jaar tijd behoorlijk gekelderd zijn (gemiddeld zo'n 23%), worden de winstmarges van de computerfabrikanten kleiner. Oplossingen? HP probeert nu bijvoorbeeld leveranciers van onderdelen te bewegen de prijzen te verlagen, zodat het eindproduct - HP computers - niet duurder en liever nog goedkoper kan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie