abonneren

Windows 7 krijgt ‘'volumeknop'' voor UAC

Zullen gebruikers meer plezier beleven aan Windows 7 wanneer ze UAC kunnen uitzetten? Of moeten gebruikers meer begrip krijgen voor wat UAC doet? Over dit dilemma gaat Microsofts Mike Nash zich de komende maanden buigen. Vista's User Account Control voorkomt dat processen wordt gestart zonder tussenkomst van een menselijke gebruiker. De UAC in Windows Vista is voor veel gebruikers zwaar irritant. Het is mogelijk om in Windows Vista in de registery UAC uit te zetten, maar veel gebruikers willen niet zo diep het besturingssysteem aanpassen.

Eigenlijk was UAC alleen bedoeld voor wachtwoorden en kon het in de eerste betaversies uitgezet worden. Microsoft wilde echter Windows Vista "dummy-proof" maken en besloot daarom UAC continu aan te laten staan.

In Windows 7 kan een gebruiker kiezen uit ten minste vier verschillende "volumeniveau's" van UAC. Een gebruiker hoeft ook niet meer in de registery aanpassingen te doen, maar kan UAC vanuit een Control Panel applet beheren.

Volgens Mike Nash kwam de irritatie omtrent UAC vooral door extern ontwikkelde applicaties. Deze lieten vaak UAC-vensters verschijnen zonder dat dit noodzakelijk was. Veel ontwikkelaars vonden het makkelijker om software te laten installeren in de Beheerder-modus dan de software zo te schrijven dat ook een standaardgebruiker het kan installeren.

Microsoft gaat in Windows 7 ook duidelijker onder de aandacht brengen waar de gebruiker voor kiest en welke risico's hij neemt, wanneer hij UAC uitzet.


Bron: BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie