abonneren

Windows 7 is al gekraakt

Hoewel Windows 7 nauwelijks een week in de handen van oem-partners is, lijkt het fonkelnieuwe besturingssysteem van Microsoft al gekraakt te zijn. Hackers hebben hiervoor een gelekte oem-dvd van Lenovo gebruikt.De gelekte oem van Windows 7 Ultimate OEM is gebruikt om de oem-slp productsleutel en activatiecertificaten te krakenvia het boot.wim-bestand. Deze eenvoudige kraakmethode werd ook al gebruikt bij Windows Vista en stond daar bekend als Activation 2.0. Omdat het om een volumelicentie gaat kan een gebruiker de gekraakte kopie op zoveel pc's installeren als hij wil.
Microsoft kan vooralsnog vrij weinig tegen de hack uitrichten; de meeste mogelijkheden om deze hack te deactiveren vereist een aanpassing aan de oem-sleutels, iets waar oem-partners niet echt blij mee zullen zijn.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord