abonneren

Windows 7 heeft ‘Windows XP modus'

Een aantal weken geleden maakte Microsoft bekend dat het een belangrijke mededeling ging doen over Windows 7. Deze belangrijke mededeling is deze week bekendgemaakt via Paul Thurrots Windows SuperSite; Windows 7 krijgt een ‘Windows XP modus'. De nieuwe modus is een methode om Windows 7 beter compatibel te maken met software voor zijn voorganger Windows XP. De modus wordt ook wel XPM genoemd of ‘Virtual XP'. XPM is ontwikkeld met de volgend generatie Microsoft Virtual PC 7 software. De nieuwe software vereist dat de processor in de pc virtualisatie ondersteunt.
XPM lijkt op Hyper-V, Microsofts server-side virtualisatieplatform, maar het is meer een host-based virtualisatie-oplossing als Virtual PC.

In de XP-modus van Windows 7 zit een volledige versie van Windows XP SP3. XPM zit niet standaard in Windows 7. Gebruikers van Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate kunnen XPM gratis downloaden. Voorheen kon Microsoft alleen met zekerheid zegggen dat Windows 7 compatibel was met Windows Vista. Door XPM kan Microsoft nu ook zeggen dat Windows 7 100 procent compatibel zal zijn met Windows XP.

Gebruikers van Internet Explorer 6 hebben echter pech. XPM draait niet als een echte virtuele pc. Het is niet een apart besturingssysteem dat draait binnen Windows. XPM is geïntegreerd met de Windows 7 desktop. In principe is het met XPM alsof er twee versies van Windows draaien onder een aangepaste desktop waardoor Windows 7 applicaties en Windows XP naast elkaar kunnen draaien.


Bron: Windows SuperSite

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: