abonneren

Windows 7 blijkt flinke concurrent voor Vista

De groei van Windows Vista lijkt steeds meer vertraagd te worden door de introductie van Windows 7. Het marktaandeel van Vista steeg in mei naar 24,35 procent. Dat is een winst in die maand van 0,45 procentpunt, minimaal dus. Mei is hiermee de vierde maand op rij waarin de groei van Vista rond het halve procentpunt ligt.

Voor de introductie van Windows 7 in januari, lag de groei met rond de 1 procent beduidend hoger. Het aandeel van Windows 7 is overigens nog beperkt en ligt nu op 0,42 procent. De winst van Vista en Windows 7  ging geheel ten koste van Windows XP, waarvan de penetratie met 0,67 procentpunt afnam tot 61,54 procent. Het laatste jaar verliest het Windows-platform langzaam aan terrein. Als ook de oudere versies worden meegerekend, ligt het marktaandeel van Windows nu 3 procentpunten lager dan in mei 2008.

Andere besturingssystemen bleven rond hetzelfde aandeel hangen als vorige maand. Het Mac-besturingssysteem bleef steken op 9,82 procent. Linux zakte een fractie terug naar 0,99 procent. Andere besturingssystemen, bijvoorbeeld ook die van mobiele telefoons, zijn samen nog goed voor 3 procent van de markt.

Bron: AutomatiseringGids

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord