abonneren

Windows 7 bevat ongedocumenteerde 'God Mode'

Windows 7-gebruikers zijn verheugd over de ontdekking van een zogeheten 'God Mode' in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Dit houdt in dat alle configuratieinstellingen van Windows vanuit één scherm op te roepen zijn.Wie vaak het configuratiescherm induikt, weet hoe verwarrend de indeling van Microsoft kan zijn. Waar verandert u de schermresolutie?
En waar maakt u een nieuwe partitie aan? De 'God Mode'-truuk zet alle configuratieinstellingen netjes op een rijtje, waardoor het veel eenvoudiger wordt de juiste instelling terug te vinden.

'God Mode' werkt onder Windows 7 en ook onder sommige versies van Windows Vista x32. Om het in te schakelen maakt u op een willekeurige plek (zoals uw bureaublad) een nieuwe map aan met de volgende naam:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Noot van de redactie: probeer dit NIET onder Windows Vista 64-bit, want dit leidt onherroepelijk tot problemen met Windows Explorer. Het beste kunt u de GodMode-map in een lege map aanmaken, mochten er problemen optreden dan is deze map relatief eenvoudig weer te verwijderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord