abonneren

Windows 7 Beta kan MP3-bestanden corrumperen

Verschillende bètatesters melden dat in een uitgelekte versie van Windows 7 een bug zit waardoor MP3-bestanden gecorrumpeerd kunnen worden.Windows 7 Beta 1 build 7000 lekte tijdens de feestdagen uit. Een woordvoerder van Microsoft bevestigt dat er een bug zit in de build.
Windows Media Player 12 ‘schaaft' 2 tot 3 seconden af van elke MP3 wanneer de gebruiker heeft ingesteld dat de mediaspeler informatie van het internet mag ophalen. Indien een gebruiker standaard WMP12 installeert dan wordt deze optie automatisch aangevinkt.

Het probleem doet zich alleen voor wanneer de metadata van een MP3-bestand wiens header groter is dan 16KB wordt aangepast. Wanneer de metadata wordt aangepast dan wordt het bestand gecorrumpeerd. Dit gebeurt zowel wanneer de gebruiker de metadata in WMP12 of Explorer aanpast of wanneer WMP12 dit automatisch doet. De bug zit alleen in de uitgelekte build 7000.

Microsoft is op de hoogte van de bug en zal deze repareren voordat de volgende betaversie uitkomt. De softwaregigant werkt op dit moment hard aan een QFE (quick fix engineering) patch die via Windows Update zal worden verspreid. Een supportartikel (KB) wordt binnenkort online gezet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie