abonneren

Windows 7 beta draait lekker

Wie de nieuwe Windows 7 beta die begin januari wordt gelanceerd wil uitproberen hoeft niet lang te zoeken. Via BitTorrent heb je hem zo. Wie hem nu downloadt, profiteert van het grote aantal 'seeders'. We hadden hem in een uurtje beginnen.De schone installatie op onze Vista Dell Dimension Pc (aparte partitie, dual booth) verliep sneller dan bij al zijn voorgangers en opmerkelijk was ook dat alle randapparatuur bijna probleemloos werd herkend. Sinsdien draait Windows 7 als een zonnetje.

Toegegeven: er zijn nog wel wat probleempjes. De printerinstallatie werd niet afgemaakt en voor het downloaden van bepaalde applicaties (Firefox, BitTorrent) moesten we vrij willekeurig als Administrator toestemming geven.

Anderen melden (minimale) problemen met Skype en MS Office, maar vergeet niet dat deze programma's nog niet klaar zijn voor Windows 7. En dus is het niet raadzaam om hem over Vista heen te installeren.

Een aantal opties wordt gemist, zoals Windows Mail, Windows Calendar, Windows Movie Maker en Windows Photo Gallery. Worden die later toegevoegd, of wordt het een Windows Live download?

De overgang van Vista naar Windows 7 is niet zo groot. Voor XP gebruikers wel. We zijn niet stuk van de nieuwe taakbalk die geopende pagina's in mappen zet, maar wellicht is ook dat een kwestie van wennen. Voor de rest komt Windows 7 zeer stabiel over, een groot verschil met het soms nukkige Vista.

De huidige beta is bedoeld voor ontwikkelaars. Alleen die kunnen aan een registratiesleutel komen. Na 30 dagen gaat Windows 7 op slot; verlengen kan via verschillende omslachtige trucjes. Wees voorzichtig met het downloaden van zogenaamde cracks voor Windows 7, lees de commentaren op BitTorrent sites om te voorkomen dat je besmet raakt met een virus. Downloaden en uitproberen is dus niet zonder risico.

Microsoft zal ongetwijfeld zelf nog met een publieke beta komen. Sommigen speculeren over een vervroegde lancering van de definitieve versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: