abonneren

Windows 7 al te koop op eBay

Hoewel de nieuwe versie van Windows officieel pas over tweeënhalve week uitkomt, wordt Microsofts nieuwe OS al op meerdere plekken op de Amerikaanse eBay aangeboden.Zo ging gisteren een exemplaar van Windows 7 Ultimate voor ruim 160 dollar over de toonbank, terwijl de biedprijs voor een exemplaar van Windows 7 Professional op iets meer dan 130 dollar stond. In de Verenigde Staten staan de officiële prijzen voor deze versies op respectievelijk 319 en 299 dollar voor de volledige versies.

Hoewel een aantal verkopers op eBay complete versies, dus inclusief doos, aanbiedt, heeft het merendeel alleen sleutels in de aanbieding waarmee een gedownload exemplaar van Windows 7 geactiveerd kan worden.
Omdat Microsoft Windows 7 al beschikbaar heeft gesteld aan bedrijven, is het in theorie inderdaad mogelijk dat de verkopers via hun werk de hand hebben weten te leggen op de activatiesleutels.

Wie denkt goedkoop uit te zijn, moet er echter wel rekening mee houden dat het natuurlijk ook om nep-software zou kunnen gaan, of om incomplete software (denk aan ontbrekende Certificates Of Authenticity), waardoor Microsoft bijvoorbeeld geen support biedt.

In het verleden heeft Microsoft verkopers op eBay al via de juridische weg aangepakt. Het is niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf nu ook maatregelen zal nemen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: