abonneren

Windows 10 Mobile vanaf december verkrijgbaar

Windows 10 Mobile wordt in december officieel uitgebracht. Nadat de nieuwe Lumia 950 en 950 XL standaard Windows 10 als besturingssysteem hebben, krijgen ook oudere modellen de upgrade naar het mobiele OS.
Dat laat Microsoft weten op zijn Lumia-Facebookpagina. Het is de eerste keer dat Microsoft een tijd noemt waarin Windows 10 wordt uitgebracht, al heeft het bedrijf wel altijd gezegd dat dat 'nog dit jaar' zou gebeuren.

Lumia 950 (XL)

De eerste telefoons met Windows 10 zijn de gisteravond aangekondigde Lumia 950 en 950 XL. Die komen in november op de markt en draaien out of the box op Windows 10. Vanaf december wordt het besturingssysteem uitgerold onder oudere toestellen.

Systeemeisen

Het is niet bekend welke toestellen eerst aan de beurt zijn voor de upgrade. Sowieso moet een toestel minimaal 512 MB aan werkgeheugen en 4 GB aan opslagruimte hebben om de update binnen te krijgen, maar alle telefoons die dat hebben kunnen gratis over naar Windows 10.

Mobiel OS

Windows 10 werd 29 juli uitgebracht voor de desktop, maar Microsoft is sindsdien erg stil over de mobiele variant van het besturingssysteem. Dat wordt al wel getest in de vorm van Technical Previews, maar die werken nog niet erg stabiel en missen nog veel functionaliteit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Windows, Lumia, Windows 10 Mobile, Lumia 950, Lumia 950 Xl, windows 10 mobiel

Laatste reactie