abonneren

Windows 10 Mobile-upgrade verschijnt pas volgend jaar

Windows 10 Mobile wordt pas volgend jaar uitgerold onder Windows 8.1-gebruikers. Daarmee Microsoft haalt zijn eigen deadline daarmee niet, want het bedrijf wilde nog in 2015 alle oudere toestellen voorzien van de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem.

Het is nog niet duidelijk wanneer Windows 10 Mobile dan wel wordt uitgerold naar andere gebruikers. Dat moet 'begin 2016' gebeuren, maar of dat 1 januari wordt of toch 30 maart is niet duidelijk. Microsoft vertelde over de vertraging tegen ZDnet.
 

Technical Preview

Windows 10 is al wel uit voor mobiele apparaten, maar wordt alleen nog standaard meegeleverd op de Lumia 950 en 950 XL, en op de goedkopere 550. Daarnaast is er een Technical Preview uit voor Windows Insiders, die praktisch hetzelfde is als de definitieve build - maar het is lastig dat te installeren voor gewone gebruikers.
 

Vertraging

Microsoft beloofde al sinds de aankondiging van Windows 10 (in september 2014) dat de mobiele variant van het besturingssysteem 'in 2015' zou komen. Nu het einde van het jaar nadert moet het bedrijf terugkomen op die beslissing, al wil het daarvoor geen reden geven.
 

Welke toestellen krijgen de update?

Microsoft wil ook nog steeds niet zeggen welke toestellen allemaal de upgrade naar Windows 10 krijgen. Aanvankelijk werd gezegd dat het ging om álle toestellen die momenteel op Windows 8 of hoger draaien, maar de afgelopen maanden is het bedrijf daarop teruggekomen. Het zou nu alleen nog gaan om toestellen met een krachtige processor, al betekent dat in de praktijk nog een grote hoeveelheid toestellen. Toch zullen veel bezitters van een goedkope Lumia bedrogen uitkomen.
 

Compatibiliteit

Windows 10 mag dan wel klaar zijn voor RTM-gebruik, maar waarschijnlijk wil Microsoft nog even wachten met de upgrade om te zorgen dat er wat compatibiliteits-bugs uit het systeem worden gehaald. Windows 10 draait niet alleen op Microsofts eigen Lumia-lijn, maar ook op een aantal toestellen van bijvoorbeeld LG of Acer.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Windows, Windows 10 Mobile

Laatste reactie