abonneren

Windows 10 krijgt game-modus

Windows 10 krijgt mogelijk een speciale modus om beter mee te kunnen gamen. De feature komt waarschijnlijk tijdens de nieuwe Creator's Update uit.

Dat ontdekte een Windows 10-gebruiker die in de code van de meest recente Technical Preview staat.
 

 

Verdeling

Het gaat om een dll genaamd 'gamemode.dll', die in de registry's van de nieuwe Technical Preview staat. De game-modus kan de mogelijkheden van de videokaart en CPU beter verdelen, zodat een game soepeler kan draaien op het systeem.

 

 

 

Windows 10 en gaming

Microsoft zet in Windows 10 al langer meer in op gaming. Zo is het nieuwe besturingssysteem van de Xbox One op dezelfde architectuur gebouwd, en heeft Windows 10 een speciale game-app waarmee het mogelijk is games cross-platform te spelen. De nieuwe gamemode.dll is daar ook een onderdeel van.

 

 

 

 

Redstone

De nieuwe feature zit voorlopig nog in een testversie van Windows 10. De Technical Preview die vorige week uit werd gebracht heeft een aantal andere nieuwe features die worden getest, zoals een 'green screen of death'. Waarschijnlijk komen de nieuwe functies straks in de Creator's Update, die ook wel 'Redstone' wordt genoemd. Die komt in januari uit voor alle gebruikers.

 

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: xbox, Microsoft, game, gamen, Game Mode, gaming, windows 10

Nieuws headlines

Laatste reactie