abonneren

Windows 10: Dit schreven we eerder

Windows 10 wordt vanavond eindelijk gepresenteerd, maar wat weten we nou eigenlijk echt van het besturingssysteem? Dit waren de berichten die we eerder schreven over Windows 10.

Gaming

Windows 10 wordt meer gericht op gaming. Dat betekent dat het platform meer ondersteuning krijgt voor games, zoals betere drivers, maar dat het platform ook speciale features voor in de Xbox.

Windows 10 meer gericht op gaming

DirectX12

Aanhakend op bovenstaand bericht levert Microsoft op Windows 10 standaard DirectX 12 mee. Daarmee kunnen gamers de optimale prestaties uit hun GPU halen en wordt Windows 10 wel heel interessant voor serieuze gamers.

Microsoft levert DirectX 12 mee met Windows 10

Notificatiecentrum

Windows 10 krijgt een eigen notificatiecentrum, vergelijkbaar met mobiele besturingssystemen. Het lijkt erop dat dat notificatiecentrum wordt gesynchroniseerd met Windows 10 voor de smartphone, maar details daarover hopen we vanavond te horen.

Nieuwe versie Windows 10 krijgt notificatiecentrum

Tweestapsverificatie

Om de beveiliging van het besturingssysteem te verbeteren, krijgt Windows 10 tweestapsverificatie. Daarmee is het veiliger om in te loggen op het OS, door bijvoorbeeld je telefoon als extra tussenstap te gebruiken.

Windows 10 krijgt tweestapsverificatie

Lumia

Windows 10 wordt ingezet als het standaard-besturingssysteem voor zowel desktops als mobiele apparaten, dus het is niet verrassend dat Lumia-telefoons een update krijgen naar Windows 10. Maar het is des te fijner dat Microsoft dat zelf ook bevestigt.

Lumia-smartphones krijgen Windows 10-update

Gratis upgrade

Gebruikers van Windows 8 kunnen gratis upgraden naar Windows 10. En dat is mooi.

Gratis Windows 10-update helpt Microsoft aan nieuwe phone- en tabletmakers

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: