abonneren

''WiMAX heeft gefaald...''

Hermann Hauser, een bekende binnen de industrie, heeft tijdens een rondetafelgesprek een opzienbarende uitspraak gedaan. Hij noemt wimax een mislukking en is er zeker van dat LTE de opvolger van de huidige 3G-technieken gaat worden.Hauser maakt ooit van Acorn-onderdeel ARM een onafhankelijk bedrijf en haalde ditzelfde truukje later nogmaals uit met CSR. Inmiddels is hij directeur van Amadeus Capital Partners en heeft hij innige banden met Cambridge Broadband. In deze hoedanigheid observeert hij het landschap voor mobiel internet.
Volgens hem is één ding duidelijk: wimax heeft gefaald en mag gerust een mislukking genoemd worden.

Volgens Hauser ligt LTE (ook wel 4G genoemd) veel beter bij telecomproviders dan wimax, waardoor het zo goed als zeker is dat LTE de huidige 3G-techniek gaat opvolgen. In Nederland zien we dit al gebeuren: KPN en T-Mobile zijn niet tevreden over wimax en kondigden al aan een LTE-netwerk aan te leggen. Hauser denkt dat dit een wereldwijde trend zal worden.

Intel heeft onmiddelijk gereageerd op de uitspraak van Hauser. De chipgigant is een groot voorvechter van wimax. Volgens Intel zijn er al 460 wimax-netwerken in 135 landen en groeit dit aantal nog steeds. Het bedrijf noemt wimax dan ook verre van dood. Intel betwist dat LTE de toekomstige standaard wordt.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: