abonneren

Willen iPhone- en G1-gebruikers mobiel tv-kijken

Tijdens de ‘Future of Television Show' maakte NBC en MTV bekend dat ze complete tv-programma's gaan streamen naar iPhones en G1s. Maar sommige aanwezigen denken dat gebruikers van de smartphones liever korte clips willen en niet complete afleveringen.Apple's iPhone en T-Mobile's Android-smartphone de G1 zijn de belangrijkste aanjagers voor ontwikkelingen op het gebied van mobiele televisie. Daar zijn de experts het wel over eens. Maar de experts verschillen van mening over wat voor tv-content gebruikers willen op hun smartphones.
De beeldschermen van de iPhone en de G1 zijn groot genoeg om er complete tv-programma's op te bekijken. Maar hebben gebruikers zin om onderweg televisie te kijken of willen ze liever korte clips?

MTV was van plan om helemaal te stoppen met mobiele content, totdat de iPhone op de markt kwam. De iPhone en de G1 zijn zo populair dat mobiele content voor smartphones plotseling weer interessant is geworden. MTV produceert op dit moment al content speciaal voor de iPhone en binnenkort komt het ook met content voor de G1. MTV werkt ook aan mobiele content voor twee andere mobiele platformen, maar het bedrijf wilde niet zeggen welke twee dat zijn. MTV gaat er van uit dat content voor de G1 ook werkt op alle andere Android-smartphones die in de toekomst uitkomen.

NBC past zijn tv-programma's niet speciaal aan voor smartphones. Volgens NBC willen gebruikers niet een korte clip zien van een tv-show als The Office, maar willen de gebruikers de keuze om een compleet tv-programma te zien op een gewone televisie of op hun smartphone.

De iPhone en de G1 zorgen er ook voor dat telecomaanbieders hun producten en diensten moeten aanpassen. Gebruikers van smartphones willen veel gebruik maken van videodiensten en mobiele applicaties, waardoor telecomaanbieders eindelijk op grote schaal 3G- en 4G-abonnementen kunnen verkopen. De aanbieders willen echter niet alleen bandbreedte verkopen, maar zullen op termijn ook zelf mobiele content gaan aanbieden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: