abonneren

"Wikipedia zit in geldnood"

Wikipedia moet misschien op korte termijn stoppen met zijn activiteiten. De online encyclopedie heeft nog genoeg geld om de komende vier maanden in de lucht te blijven, daarna is zijn voortbestaan onzeker. Florence Devouard, voorzitter van de Wikimedia Foundation, schetste dit doemscenario tijdens de Lift07-conferentie. Wikipedia haalt normaal een miljoen dollar binnen aan inkomsten.
Dit jaar heeft de online encyclopedie al 1,1 miljoen dollar binnengehaald. Maar volgens de organisatie moet het dit jaar vijf miljoen dollar binnenhalen om zijn activiteiten te kunnen continueren.

Devouards doemscenario wordt tegengesproken door een aantal andere mensen werkzaam bij Wikipedia. Volgens Sandy Ordonez is Devouards opmerking uit zijn context gehaald en zit Wikipedia helemaal niet in geldnood. Volgens Ordonez bedoelde Devouard alleen dat Wikipedia - net als andere non-profit organisaties - altijd bezig is om genoeg fondsen binnen te halen om door te kunnen gaan.


Bron: www.networkworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord