abonneren

Wikipedia-oprichter Wales steeds meer onder vuur

Er duiken steeds meer schandaaltjes op rondom Wikipedia-oprichter Jimmy Wales. Eerder berichtten we over hoe Wales zijn vriendin dumpte via Wikipedia, inmiddels is bekend dat Wales extraorbitante declaraties in heeft gediend en zelf correcties aan Wikipedia-pagina's heeft gemaakt.Ex-werknemer Danny Wool schrijft in zijn weblog dat Wales ten onrechte gebruik heeft gemaakt van geld van de Wikimedia Foundation om zijn persoonlijke levensstijl te financieren. Onder zijn declaraties vallen bezoekjes aan een massagetent in Moskou en dure wijnflessen voor zijn vriendengroep.
De Wikimedia Foundation is een non-profit organisatie die zijn geld voornamelijk van vrijwilligers en donateurs betrekt.

Ook zou Wales in het verleden de Wikipedia-pagina van zijn vriendin hebben aangepast op mogelijke 'conflicts of interest', iets wat als not-done geldt binnen de Wikipedia-organisatie.

Zowel Wales als de Wikimedia Foundation ontkennen het verhaal. De Foundation zegt dat het buitensporige declaraties niet accepteert en dat Wales over de laatste negen maanden in totaal slechts $1100 dollar aan declaraties heeft ingediend voor zijn reizen, wat inderdaad als erg bescheiden mag worden gezien.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord