abonneren

Wikipedia komt naar Haarlem

De populaire encyclopedie-site Wikipedia zal voortaan ook gehost worden in Haarlem. Datacenter EvoSwitch gaat deze taak op zich nemen, tegen uiterst lage kosten. Het hosten van Wikipedia in Haarlem moet de laadsnelheid van de site in Europa ten goede komen.De servers in Haarlem slaan de content van de centrale servers op. Deze servers bevinden zich inFlorida. De Haarlemse servers worden vooral gebruikt voorcaching; eenmaal ingeladen pagina's worden dan een volgende keer veel snellergetoond. Wikimedia, eigenaar van Wikipedia, heeft bewust voor EvoSwitch gekozen.
De hoster werkt klimaatneutraal en is dankzij sponsoring van diesten vrijwel gratis. Wikimedia hoeft in principe alleen te betalen voor nieuwe projecten die bovenop de huidige Wikipedia-dienst komen. Dat EvoSwitch geen geld vraagt voor de hosting van Wikipedia komt doordat het bedrijf achter de ideële doelstellingen van Wikimedia staat.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord