abonneren

Wikipedia in boekvorm: 1000 boeken van 1200 pagina's

Een Duits bedrijf wil door middel van crowdfunding geld bij elkaar verzamelen om de gehele Wikipedia-database te drukken in boekvorm. Dat zou uitkomen op maar liefst 1000 boeken.

PediaPress heeft - om deze boeken te kunnen maken - een bedrag van vijftigduizend dollar nodig. Het is daarvoor een crowdfunding-actie gestart, waarbij binnen 57 dagen het gewenste bedrag bij elkaar verzameld moet worden.

informatie wil Pediapress het complete 'oeuvre' van Wikipedia-vrijwilliger eren en laten zien hoe groot het complete werk eigenlijk is.

Sponsoren die geld willen geven aan het project, kunnen daarvoor verschillende bedragen doneren. Voor 25 dollarwordt je naam in het boek gepubliceerd als sponsor, maar ook als je een klein bedrag overhebt - bijvoorbeeld 5 dollar - dan komt je naam in de lange lijst met andere donoren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: boek, Wikipedia

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord