abonneren

Wikipedia bedelt om geld

Geld nodig? Dan is bedelen een mogelijkheid: Wikipedia plaatst bij elk artikel een oproep tot een donatie -- en met succes. Inmiddels heeft de online encyclopedie bijna een half miljoen dollar aan donaties binnengehaald.De donaties zijn nodig om Wikimedia, de stichting achter Wikipedia, draaiende te houden. Een persoonlijke oproep van Jimmy Wales heeft geleid tot een stortvloed aan donaties: in de eerste 24 uur na het plaatsen van de oproep kwam er maar liefst 430.000 dollar binnen.
Wikipedia heeft zichzelf tot doel gesteld 7,5 miljoen dollar binnen te halen, dus voorlopig zijn ze er nog niet. Dat mensen enthousiast doneren komt door Wales vermoedelijk doordat ze zich niet bewust waren dat Wikimedia een non-profit organisatie is.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord