abonneren

Wii-update schakelt bekende Twilight Hack uit

De meest recente systeemupdate voor de Nintendo Wii maakt een einde aan de beruchte Twilight Hack. Deze hack, die gebruik maakt van een aangepaste savegame in Zelda: The Twilight Princess, kan gebruikt worden om homebrew en gehackte programma's te laden.De update, die bekend staat als Wii Menu 3.3, verwijdert de Twilight Hack van het systeem en staat het ook niet meer toe deze hack terug te zetten. De Twilight Hack is nodig om homebrew-software en gehackte kanalen te installeren.

Vreemd genoeg bemoeit Nintendo zich met deze update niet met de Homebrew Channel, een gehackt kanaal waarmee hetzelfde resultaat geboekt kan worden als met de Twilight Loader. Vermoedelijk is de Homebrew Channel pas verschenen nadat Wii Menu 3.3 zich al in test bevond. Nintendo onderneemt vooralsnog ook geen stappen tegen gekraakte Virtual Channel-games op de Wii.

Wel maakt Wii Menu 3.3 een einde aan het laden van gepatchte schijfjes. Met de zogenaamde Trucha Signer konden eigen gebrouwen schijfjes voorzien worden van een geldige Nintendo-code. Dit is nu niet meer mogelijk, waardoor bijvoorbeeld de Datel Freeloader niet meer werkt.

Wie zijn console nog niet geupdate heeft, kan hiervan afzien -- in ieder geval tot er spellen verschijnen die Wii Menu 3.3 vereisen. De homebrew-scene is inmiddels hard op zoek naar een nieuwe oplossing.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: