abonneren

Wii kan in 2007 dvd's afspelen

Van alle nieuwe consoles is de Wii van Nintendo de enige die geen dvd's kan afspelen. De kans is klein dat dit gebrek gamers zal weerhouden om de console te kopen, aangezien een dvd-speler tegenwoordig al voor zo'n dertig euro te koop is. Toch gaat Nintendo in de tweede helft van volgend jaar een Wii uitbrengen die wel dvd's kan afspelen.Nintendo heeft Sonic Solutions, de makers van de Roxio cd- en dvd-software, gekozen om zijn CinePlayer CE DVD Navigator-software zo aan te passen dat het op de Wii dvd’s kan afspelen.

De meest voor de hand liggende reden dat Nintendo heeft gekozen dat de Wii geen dvd’s kan afspelen, is dat deze functionaliteit de console duurder had gemaakt. Een machine mag pas dvd’s afspelen wanneer de maker een licentie heeft afgesloten en een vergoeding afdraagt. Microsoft wist handig deze licentieverplichting te omzeilen door de dvd-afspeelmogelijkheden voor de Xbox 360 beschikbaar te maken als een onderdeel van een add-on.

Het is niet duidelijk waarop Nintendo heeft gekozen om een nieuwe versie van de Wii uit te brengen en niet om de dvd-afspeelfunctionaliteit als een upgrade aan te bieden. Een woordvoerder van Nintendo wilde alleen zeggen dat het aanpassen van de Wii verder gaat dan alleen een softwarematige upgrade.

Hoeveel gamers nu zullen wachten totdat de Wii 'Plus' uitkomt, moet Nintendo maar afwachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: