abonneren

Wii kan dvd's afspelen - maar met gebreken

Een groep modders heeft een dvd-applicatie voor de Wii in elkaar geflanst. Op deze manier wordt het mogelijk met de Wii ook dvd's af te spelen, een feature die verrassend genoeg bleek te ontbreken bij de introductie van de populaire spelconsole.Nintendo heeft inmiddels toegegeven dat de Wii technisch gezien in staat is om dvd's af te spelen, maar dat het bedrijf er bewust voor gekozen heeft dit niet in te bouwen. Voor elk apparaat dat dvd's kan afspelen moeten licentiekosten betaald worden en dat zou de Wii een stuk duurder maken.
Nintendo gaat er van uit dat de meeste huishoudens al een dvd-speler hebben en de Wii dus niet hiervoor gebruikt zal worden.

Modders hebben nu een applicatie gebouwd die onder GameCube-emulatie draait en dvd's kan afspelen. De applicatie werkt alleen met gemodde Wii's en zelfs niet met elke modchip. Daarnaast doen de geruchten dat de laser in de Wii-drive niet bedoeld is voor langdurige lees-operaties en daarmee snel kan verslijten. De dvd-applicatie wordt dan ook afgeraden aan gebruikers die het niet per se nodig hebben.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: