abonneren

Wifi-wachtwoord kraken in recordtijd met ElcomSoft

Wie zich nog steeds afvraagt waar grafische kaarten goed voor zijn moet eens kijken bij ElcomSoft. Zij introduceren een nieuw pakket, Wireless Security Auditor 1.0, dat wpa/wpa2-wachtwoorden kraakt. Hiervoor maakt het programma eventueel gebruik van aanwezige ATI- en nVidia-kaarten.ElcomSoftwil het metpakket bewerkstelligen dat netwerkbeheerders kunnen nagaan hoe veilig (of onveilig) hun gekozen wifi-wachtwoord is. Het pakket maakt gebruik van een brute force-aanval, oftewel, elke mogelijke combinatie van tekens wordt uitgeprobeerd.

Wie 12 miljoen combinaties wil proberen met Wireless Security Auditor 1.0 is hier op een Core 2 Duo E4500 ongeveer zeven uur mee bezig. Een upgrade naar een Core 2 Quad Q6600 verkort deze tijd naar drie uur. Het wordt pas echt leuk met een moderne grafische kaart van ATI of nVidia: dankzij gpgpu wordt de tijd die nodig is om het wachtwoord te kraken dramatisch ingekort. Zo kunnen de 12 miljoen combinaties binnen enkele minuten afgegaan worden met een Tesla-kaart.

ElcomSoft verkoopt het pakket voor $1199.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord