abonneren

Wifi-problemen iPad zitten in iPhone OS 3.2

De iPad heeft problemen bij het verkrijgen en behouden van wifi-toegang. Deze problemen zijn door Apple onderkend, maar inmiddels is ook duidelijk wat de oorzaak van de problemen is. Gelukkig gaat het niet om een hardwarefout, maar om een bug in iPhone OS 3.2.De iPad heeft last van een geheel of gedeeltelijk wegvallend wifi-signaal.
Na onderzoek door de Universiteit van Princeton is gebleken dat een fout in het iPhone OS 3.2 verantwoordelijk is voor dit probleem. De iPad vergeet namelijk na het verstrijken van de lease (het toewijzen van een ip-adres door een dhcp-server) het ip-adres te verlengen. De iPad gaat vrolijk door met het gebruik van het toegewezen ip-adres, terwijl de lease in de router verstreken is.

De wifi-problemen kunnen worden opgelost door in te loggen met een vast ip-adres, of door de netwerkverbinding kort in- en uit te schakelen. Een andere oplossing is het beeldscherm niet slot te laten springen; dan wordt de dhcp-lease wel vernieuwd. Overigens zijn er ook wifi-problemen gemeld in combinatie met dual-band routers van Linksys, maar hierbij zou Apple niet de schuldige zijn. Een oplossing hiervoor is het uitschakelen van de 5 GHz-band in de Linksys-router.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord