Wifi laat internetgebruik stijgen

Mensen die draadloos internet gebruiken, via wifi of een mobiel netwerk, maken intensiever gebruik van internet. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers. Zestig procent van de 'draadlozen' heeft ooit een internetverbinding gemaakt op een andere plek dan het huis of kantoor. Het lijkt een kip-of-ei verhaal.
Internetters die de beschikking hebben over een draadloze verbinding, zijn vaker online en doen ook meer op internet. Gaan mensen echter vaker internetten ómdat ze een draadloze verbinding hebben of hebben ze juist gekozen voor zo'n verbinding (wat veelal gelijk staat aan de keuze voor een laptop) omdat ze al intensieve internetgebruikers zijn? Bij de conclusie van de onderzoekers dat draadloze toegang leidt tot intensiever internetgebruik, zijn dan ook wel enige vraagtekens te plaatsen.

Bijna 800 Amerikaanse 'draadloze' internetgebruikers beantwoorden vragen over hun internetgewoonten. In totaal vulden ongeveer 2400 Amerikanen de vragenlijst in. Een draadloze internetter werd gedefinieerd als iemand die toegang tot internet heeft via wifi of het mobiele netwerk. Het onderzoek is uitgevoerd door de The Pew Internet Project.

Terwijl 54 procent van de 'normale internetters' dagelijks e-mail checkt, doet 72 procent van de 'draadlozen' dat elke dag. En terwijl bijna vijftig procent van de draadlozen dagelijks online nieuws checkt, doet een derde van de overige internetters dat dagelijks. 

Van de groep internetters met een laptop die meedeed aan het onderzoek, had 80 procent wifi. Van die groep zei 88 procent thuis gebruik gemaakt te hebben van een draadloos netwerk. Ongeveer zestig procent had wel eens buiten de vertrouwde huis- of kantooromgeving verbinding gemaakt via een draadloos netwerk.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: