abonneren

Wie is de Beste Webpoliticus van Europa?

De moderne politicus haalt alles uit de kast om de kiezer te bereiken: Hyves, Facebook, YouTube, LinkedIn en Twitter: het zijn de campagnetools van nu. Wie doet dat het best (en het slechtst?). Op de website BesteWebpoliticus.nl kunt u vanaf vandaag uw stem uitbrengen.Het succes van Obama's internetstrategie blijkt een grote inspiratiebron voor politieke partijen in Europa. Veel politici bloggen en twitteren aan de lopende band. Via netwerkensites als Hyves en Facebook zoeken ze vrienden of voeren ze inhoudelijke discussies met andere leden.
Partijen proberen via het internet vrijwilligers en donateurs te werven. In het weblog van BesteWebpoliticus.nl besteedt de redactie veel aandacht aan de webprestaties van de kandidaten voor het Europarlement.

Op de site verschijnen regelmatig nieuwsberichten over de verkiezingsstrijd op het internet. Onlangs onderzocht de redactie de YouTube-kanalen van de verschillende partijen. Van alle partijen bleek de SP over het meest bezochte kanaal te beschikken. CDA-TV besteedt veruit de meeste aandacht aan de Europese verkiezingen.

Inmiddels hebben vele honderden bezoekers een politicus genomineerd voor Beste en Slechtste Webpoliticus. Kandidaten van D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren scoren buitengewoon hoog tot dusver - maar halen zij ook genoeg stemmen, nu de nominaties gesloten zijn?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie