abonneren

'Wi-fi moet verboden worden in openbare gebouwen'

Een groep mensen in het Amerikaanse Santa Fe zegt dat ze gediscrimineerd worden door de gemeente. De reden? Veel openbare gebouwen daar zijn uitgerust met wi-fi - en juist voor dat wi-fi-signaal zijn ze allergisch, waardoor ze de gebouwen moeten vermijden.Woordvoerder van de groep is Arthur Fistenberg. Hij claimt hypergevoelig te zijn voor bepaalde soorten elektrische velden, waaronder wi-fi, maar ook de straling van mobieltjes.
Dat de gemeenteb wi-fi aanbiedt in openbare gebouwen is volgens Fistenberg dan ook in strijd met de 'Americans with Disabilities Act', een wet die ervoor moet zorgen dat mensen met een afwijking of handicap niet gediscrimineerd worden. De groep zegt dat zij gediscrimineerd worden omdat de wi-fi-signalen ervoor zorgen dat ze de openbare gebouwen niet meer in kunnen zonder ziek te worden.

Inmiddels heeft zich een advocaat over de zaak gebogen. Enkele gemeenteraadsleden hebben al protest aangetekend. "Het hele gebied wemelt van de wi-fi-signalen. We leven in 2008, niet meer in de zeventiende eeuw," aldus een van hen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord