WhatsApp maakt back-up via Google Drive mogelijk

WhatsApp maakt het mogelijk om gesprekken en foto's automatisch te backuppen naar Google Drive. In een nieuwe bèta-versie van de app is die mogelijkheid toegevoegd.
Gebruikers kunnen via het instellingen-menu een Google-account koppelen aan hun WhatsApp-account. Daarmee wordt het mogelijk om iedere dag, week of maand een automatische back-up te maken van alle WhatsApp-gesprekken en -foto's die op het toestel staan.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om handmatig backups te maken van aparte gesprekken. Dat moest op een omslachtige manier, waarbij je per gesprek een email naar jezelf moest sturen.

Android

Voorlopig is het alleen mogelijk een backup te maken op Android. Binnenkort moet de functie ook op iOS geïmplementeerd worden. De backup-functie zit in de nieuwste versie van de app (2.12.45), die nog niet te downloaden is in de Play Store. Ook kun je nog niet terecht op WhatsApp.com, waar op het moment van schrijven nog 2.12.44 staat. Je kunt de app al wel downloaden via APKmirror.

Google-account

Omdat WhatsApp gesprekken niet centraal op een server opslaat, moeten die gesprekken van de telefoon worden gehaald. Dat is het makkelijkst met Drive, omdat Android-telefoons toch al gekoppeld zijn aan een Google-account.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Backup, apk, Google Drive, drive