abonneren

WhatsApp heeft één miljard gebruikers

WhatsApp heeft één miljard actieve gebruikers. De nieuwe mijlpaal van het bedrijf werd gisteren bereikt, bijna 2 jaar nadat WhatsApp door Facebook werd overgenomen toen het nog minder dan de helft van dat aantal gebruikers had.
Dat laat WhatsApp zelf weten. Gebruikers sturen iedere dag ruim 42 miljard berichten, volgens de dienst. De 1 miljard gebruikers zijn overigens actieve gebruikers, dus iedereen die minstens eens per maand een berichtje stuurt. Eerder dit jaar werd al de mijlpaal van 1 miljard downloads gehaald.

Overname

WhatsApp werd begin 2014 overgenomen door Facebook voor het astronomische bedrag van 11 miljard euro. Destijds had de dienst 'slechts' 450 miljoen gebruikers, minder dan de helft van het huidige aantal dus.

Wat nu?

De vraag is nu wat er verder gaat gebeuren met WhatsApp, dat op Facebook na (1,6 miljard gebruikers) het meest actieve sociale medium ter wereld is. Toen Facebook WhatsApp overnam, was er niet direct een duidelijk verdienmodel bekend voor de app, en sinds vorige week is ook het betaalde WhatsApp-abonnement gestopt waarmee de dienst aan bepaalde gebruikers nog wel eens 89 cent vroeg.

Verdienmodel

WhatsApp heeft altijd gezegd geen geld te willen verdienen aan de data van gebruikers, maar de vraag blijft dan wel hoe het hoge overnamebedrag uiteindelijk kan worden terugverdiend. Facebook wil WhatsApp nu inzetten voor bedrijven, die de dienst kunnen gebruiken als klantenservice - iets dat Facebook overigens zelf ook wil doen met zijn eigen chatdienst Messenger.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Whatsapp