abonneren

Wetenschappers pakken filesharing aan

Professor John Hale en student Gavin Manes van de University of Tulsa hebben samen met een patent toegewezen gekregen voor de beschrijving van een methode die illegale filesharing moet indammen.

Professor John Hale en student Gavin Manes van de University of Tulsa hebben samen met een patent toegewezen gekregen voor de beschrijving van een methode die illegale filesharing moet indammen. De werkwijze bestaat eruit programma's zoals onder meer KaZaA, te overstelpen met corrupte nepbestanden die enkel uit bestaan uit fluittonen en reclameboodschappen die je verzoeken de legale versie te kopen. De patenthouders willen hun techniek commercialiseren om ermee naar platenmaatschappijen, filmproducenten en softwarebedrijven te stappen. Het overspoelen van p2p-netwerken met corrupte bestanden is niet nieuw en wordt al gebruikt door enkele platenmaatschappijen, denk maar aan de bewuste mp3 waarin Madonna haar fans op de vingers tikt voor het illegaal downloaden van de song 'American Life'. In hoeverre de reeds gebruikte techniek lijkt op de nieuwe gepatenteerde technologie is niet duidelijk. Platenmaatschappijen werken nu al samen met bedrijven als Overpeer en MediaDefender om ruilbeurzen te saboteren. Info: www.overpeer.com, www.mediadefender.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord