abonneren

Wetenschapper onderzoekt technologieverslaving

Nada Kakabadse is professor aan de Universiteit van Northampton. Ze is ervan overtuigd dat er zoiets bestaat als technologieverslaving, maar dat daar nog veel te weinig onderzoek naar gedaan is. Vandaar dat ze nu het voortouw heeft genomen.De hoeveelheid (informatie)technologie en gadgets die we tegenwoordig dagelijks gebruiken, zijnd e afgelopen twintig jaar explosief gestegen. Zoiets móet, aldus Kakabadse, een effect hebben op mensen. Het kan niet anders dan dat er (veel) mensen zijn die lijden aan een technologieverslaving.
Om daar nu beter zicht op te krijgen, heeft Kakabadse een enquête online gezet. Daarin staat 74 vragen, uiteenlopend van ' Hoeveel uur per week zit u op internet?' tot 'Hoeveel online vrienden heeft u? En hoeveel echte?'.

Kakabadse heeft ook al een lijstje samengesteld met waarschuwingssignalen, zoals doorlopende aandrang om e-mail te checken en maaltijden overslaan om online te kunnen gaan. Wie zich in het lijstje herkent, loopt het risico al te lijden aan technologieverslaving.

Het onderzoek vindt u hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie