abonneren

Western Digital komt als eerste met 2 TB harde schijf

Het gaat om de WD Caviar Green 2TB, die niet alleen de harde schijf is met de grootste capaciteit ter wereld, maar die bovendien ook nog milieuvriendelijk, stil en koel is.Het nieuwe 3,5-inch platform is gebaseerd op de 500 GB per platter-technologie (met 400 Gb/in2 areal density) van WD, met 32 MB cache. Hoewel 2 TB misschien té veel lijkt, is er volgens Western Digital wel degelijk vraag naar zulke royale schijven. "Tien procent van alle verkochte 3,5-insch schijven is inmiddels al 1 TB of meer," meldt het bedrijf.

Om energie te besparen zijn er verschillende technologieën toegepast. IntelliPower bijvoorbeeld - een uitgebalanceerde combinatie van draaisnelheid, overdrachtssnelheid en het cachen van algoritmen voor zowel energiebesparing als consistente prestaties, en IntelliSeek. Hiermee wordt de optimale zoeksnelheid berekend, wat resulteert in een laag energieverbruik en weinig geluid en trillingen.

Prangende hamvraag tenslotte is, zoals altijd: wat kost dat? Western Digital blijft onder de psychologische 300-euro-grens en laat u 299 euro aftikken voor deze schijf.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie