abonneren

Werkt HP aan een eigen besturingssysteem?

HP is niet tevreden met Windows Vista en volgens BusinessWeek overweegt het bedrijf nu zelfs een eigen besturingssysteem te gaan maken. Dat zou slecht nieuws zijn voor Microsoft, omdat HP 's werelds grootste pc-fabrikant is en dus een belangrijke factor in de Vista-verkopen.HP heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan oplossingen om delen van Vista te vervangen, maar anonieme bronnen claimen dat er ook gewerkt wordt aan een compleet HP-besturingssysteem.
Tot de 'oplossingen' behoren nieuwe touchscreen-technieken die het makkelijker maken om foto's of filmbestanden te bekijken -- makkelijker dan in Vista.

HP weigert echter te bevestigen dat het aan een compleet nieuw besturingssysteem werkt. Het bedrijf zegt openlijk te willen innoveren bovenop Vista. Maar meerdere bronnen binnen HP zeggen dat het bedrijf druk bezig is met een op Linux gebaseerd besturingssysteem, dat eenvoudiger in gebruik en onderhoud zou zijn dan Vista. Een eigen besturingssysteem zou HP ook een betere concurrentiepositie geven tegenover Apple, dat de laatste tijd zijn marktaandeel ziet stijgen.

Niet alleen HP, maar ook een hoop andere hardwarefabrikanten kijken steeds vaker naar Windows-alternatieven. Intel promoot Linux voor mini-laptops, en bedrijven als Dell en Asus gaan hier graag in mee.

BusinessWeek

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: