abonneren

Werkt Google aan Facebook-rivaal?

The Wall Street Journal schrijft dat Google bezig zou zijn aan een concurrent voor Facebook.
Google zou al in onderhandeling zijn met verschillende ontwikkelaars van online games die deel uit zouden gaan maken van de nieuwe sociale netwerksite waarin ook Google's Buzz wordt opgenomen.

Google zou al in gesprek zijn met gamebedrijven als Playdom, Electronic Arts, Playfish en Zynga Network. Laatstgenoemde is een bedrijf waar Google onlangs een financieel belang in heeft genomen.

Volgens de Wall Street Journal zijn de plannen nog niet definitief maar geven ingewijden aan dat de games een deel worden van een breder sociaal netwerk. Toen Eric Schmidt van Google in een interview werd gevraagd of Google's dienst op dat van Facebook gaat lijken zei hij dat de wereld niet op een kopie zit te wachten van hetzelfde.

Dat Google zich richt op sociale online spellen is niet zo gek, het populaire Farmville van Zynga heeft meer dan 60 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. De spellen bieden een prima platform voor advertenties en microtransacties en is dus erg interessant voor Google die ook al een eigen betaalservice heeft (Checkout).

Facebook verdient 30% van alle verkochte virtuele goederen in games op de site en in Amerika werd vorig jaar een totale omzet van 700 miljoen dollar gerealiseerd op het gebied van social gaming. Google bezit ook de sociale netwerksite Orkut maar welke rol die hierin speelt werd verder niet genoemd.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: